Schilderijen Pieky Doornbos in kerkje Rottum

ROTTUM Bijzondere schilderijen van Pieky Doornbos- Hilgenga uit Startenhuizen hangen tot en met 21 maart in het kerkje van Rottum. De vormen in haar schilderijen zijn herkenbaar, maar ze zijn bijzonder qua kleur en qua materiaal.

Als je goed kijkt zie je niet alleen een voorstelling in prachtige kleuren maar ook dat het schilderij is opgebouwd uit allerlei verschillende materialen. Zo kun je allerlei dingen in het schilderij ontdekken, een stukje kant, een stukje stof, een stukje krant en nog veel meer.

Mixed media

Voor haar schilderijen gebruikt Pieky meerdere technieken en materialen. Ze begint met een leeg vel patroontekenpapier en acrylverf en daarna is het een kwestie van stempelen, sjabloneren, scheuren, plakken, tekenen, weer schilderen en sjabloneren. Dan wordt het afgewerkt met oliepastel. Dit heet: Mixed media. het betekent dat er meerdere technieken en materialen gebruikt worden voor één werkstuk.

Pieky schildert en tekent ik al jaren. Voor verschillende technieken volgde zij diverse lessen en workshops. Ook geeft zij zelf workshops voor een kleine groep deelnemers. Het gaat dan vooral om ‘gewoon’ lekker schilderen, waarna iedereen met een uniek zelfgemaakt werkstuk naar huis gaat.

De expositie is dagelijks te zien van 10.00 uur tot 17.00 uur. Als men de kerk binnenkomt dient men natuurlijk even te controleren of er niet te veel bezoekers aanwezig zijn.