Het verschil tussen non iron en easy iron

Aangeboden door: mouwlengte7.com

Ben jij benieuwd naar waar je strijkvrije overhemden kunt kopen met lange mouwen, hoe ze geproduceerd worden en wat het verschil is tussen easy iron en strijkvrij? Dat vind je allemaal in dit artikel! Wanneer je online naar een overhemd zoekt kun je kiezen uit strijkvrije overhemden of easy iron overhemden.

Nederlanders zijn daarnaast het langste volk ter wereld. De meeste overhemden merken hanteren een standaard mouwlengte van 67,5 centimeter. Voor lange Nederlandse mannen is deze standaard mouwlengte vaak aan de korte kant. Je wordt gezien als lange man wanneer je langer bent dan 185 centimeter.

Strijkvrij VS easy iron

Er bestaan een aantal manieren om jouw overhemd strijkvrij te maken. Overhemd producenten kunnen gebruik maken van drie verschillende manieren. Dat zijn: weven onder hoge spanning, de stof behandelen met een chemisch goedje of een synthetische draad die door het katoen is gewoven. De manieren worden hieronder uitgebreider toegelicht.

  1. Synthetische stof: deze overhemden zullen het langst strijkvrij zijn. Echte strijkvrije overhemden worden gemaakt van een luchtige weving waarbij een synthetische draad door de originele stof wordt gewoven. Het voordeel van een synthetische stof is dat het minder snel kreukt. Het nadeel is dat de stof minder goed ademt. Zweetgeurtjes kunnen daardoor sneller in de stof trekken.
  2. Onder hoge spanning weven: als een overhemd onder hoge spanning wordt geweven, worden de katoen draden zeer strak in elkaar geweven. Doordat de katoen draden met hoge spanning zijn gefabriceerd, zullen er minder snel kreukels in het overhemd komen.
  3. Overhemden behandeld met een chemisch goedje: wanneer er gekozen wordt voor deze methode, wordt de stof in een chemisch badje gedompeld. Dit zorgt er voor dat het shirt minder kreukelt. Let wel op dat je het chemische goedje er gaande weg uitwast. Bij wasbeurt tien zal het overhemd er minder strijkvrij uit komen dan bij bijvoorbeeld de eerste wasbeurt.

Overhemden die in het label de woorden easy iron hebben staan, zijn gemakkelijk strijkbaar. Dus niet geheel strijkvrij. Wanneer een merk pretendeert dat je een easy iron overhemd niet hoeft te strijken, dan klopt dit niet. Een trucje om je overhemden niet te hoeven strijken is door je overhemden niet te laten centrifugeren. Als je het shirt nat ophangt zal het gewicht van het water ervoor zorgen dat het hemd enigszins strak trekt.

Strijkvrije overhemden in de wasmachine

Hoe moet je een extra lange overhemd wassen? Hieronder een handig overzicht.

  • Scheid de was zorgvuldig op kleur en zorg dat je geen rare kleuren mengt
  • Doe de machine halfvol - bij strijkvrije overhemden heeft dit ook nog een functie want dan krijg je minder kreukels
  • Zet de temperatuur op 40 graden
  • Gebruik een goed wasmiddel
  • Centrifugeer de strijkvrije overhemden
  • Haal de was uit de machine en hang deze direct op. Het is wel slim om het overhemd even goed uit te schudden
  • Strijk of trek met de hand het shirt, de boord, manchetten en onderkant glad

Merken met strijkvrije overhemden

Voor lange mannen is er een grote verzameling aan overhemden met extra lange mouw. Een aantal merken die mouwlengte 7 shirts aanbieden en strijkvrij zijn, zijn; Casa Moda, Eterna, John Miller, Ledȗb, Michaelis, Olymp, Profuomo, Sleeve7, Seidensticker, Thomas Maine, van Gils en Venti.