Sportcentrum Fitring en Bert IJzer steunen regionale sporters

FARMSUM Voor veel bedrijven is het, door de coronacrisis, een onzekere tijd geworden. Dit heeft natuurlijk ook invloed op de topsporters uit onze provincie. Voor Bert IJzer en Sportcentrum Fitring in Farmsum was dit de reden om deze sporters een financieel steuntje in de rug te geven.

De drie sporters die zijn uitgekozen waren Dennie Jager (Wagenborgen), Leonie Bats (Froombosch) en Charlotte Doddema (Noordbroek). Dennie heeft een thoracale dwarslaesie. Door zijn handicap doet hij nu aan handbiken. In de categorie H3 probeert hij de komende jaren in het nationale paralympisch team te komen. Leonie schaatst bij het KNSB Talent Team Noord en wil zich de komende tijd blijven ontwikkelen op landelijk topniveau. Charlotte fietst op haar BMX fiets bij de FCC Fivelcrossers. Na haar nationale titel van dit jaar zou zij ook naar het WK. Dit ging helaas niet door wegens corona.

Onlangs werden alle drie de sporters uitgenodigd bij Sportcentrum Fitring. Zij wisten nog van niks en waren dan natuurlijk ook zeer verrast door de steun van Sportcentrum Fitring en Bert IJzer. „Wij hopen dat we jullie een stukje kunnen helpen met het behalen van jullie doelstelling,” aldus Robert Zuidema en Bert IJzer.

De drie sporters kregen van Bert Ijzer en Sportcentrum Fitring 500 euro (2 x 250 euro). Deze mogen ze zelf gaan besteden ten behoeve van hun sport.