Survivalclub Stedum heeft nog plek

STEDUM Bij de Survivalvereniging in Stedum gaan de trainingen altijd door: weer of geen weer. Naast Moarstee staat een uitdagende survivalbaan aan de rand van het Steemerbos. Veel survival-banen zijn er niet in Groningen te vinden vandaar dat de leden niet alleen uit Stedum komen maar ook uit dorpen tot ver in de omtrek.

Er is momenteel plek voor enkele nieuwe leden:. Er wordt door de jeugd getraind op de dinsdagavond (7 tot 12 jaar) en vrijdagavond (12tot 18 jaar). Volwassenen trainen op de zaterdagochtend, maandagavond en woensdagavond.

Een paar keer per week komen ze met een gevulde bidon en gekleed in een sportlegging en gympen klimmen en klauteren in o.a. touwen, netten, autobanden, verkeersborden, steigerpijpen en houtenpalen.

Vijf ervaren trainers begeleiden de jeugd- en volwassengroepen. De trainingen zijn iedere keer anders en bestaan uit een opwarming, rennen in het bos en op het veld al dan niet afgewisseld met een spel, diverse buikspier-, en core oefeningen, trainen op de survivalbaan en een cooling down. Op de baan kunnen sporters klimmen en klauteren in touwen, netten, autobanden, verkeersborden, steigerpijpen en houten palen.

Voor informatie en opgeven voor een introductietraining: http://www.survivalverenigingstedum.nl/ en Facebook van Survivalvereniging Stedum.