Kindcentrum Wagenborgen in gebruik genomen

WAGENBORGEN Het nieuwe kindcentrum in Wagenborgen is vandaag, maandag 23 november, officieel in gebruik genomen op het Groot Bronswijk-terrein. Het kindcentrum biedt onderdak aan basisschool De Kronkelaar en kinderopvang Kids2b uit Wagenborgen.

Op de oude locatie aan de Hoofdweg werd de deur voor de laatste keer op slot gedraaid. Vervolgens liepen de leerlingen in colonne naar het nieuwe kindcentrum. Bij de nieuwe locatie werd de school officieel geopend door de leerlingenraad, middels het doorknippen van een lint.

De school, waarvoor in de zomer van 2019 de eerste palen de grond in gingen, werd op woensdag 7 oktober officieel opgeleverd. Daarbij waren wethouder Jan Menninga en schooldirecteur Arjan van der Kooi aanwezig.

Menninga had in zijn woonplaats ook graag de officiële opening verricht. „Dat had ik graag gedaan als kers op de taart voor 30 jaar gemeentebestuur Delfzijl. Door het bekende virus is er helaas een streep door de officiële opening gezet.”

Naast het kindcentrum gaat woonstichting Groninger Huis op het terrein woningen bouwen en een huisartsenpost realiseren.