Motorhelm kopen: De beste merken!

Aangeboden door: helmonline.nl

Als je een nieuwe helm gaat kopen, wordt je geconfronteerd met zeer veel verschillende soorten en merken. Welke merken zijn nou eigenlijk de beste? Hieronder hebben we een rijtje met merken die een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding hebben én voorzien zijn van het ECE keurmerk.

Caberg

Caberg is een Italiaans merk en staat bekend om de hoge mate van comfort, strak Italiaans design en innovatieve snufjes. Caberg is een samentrekking van caschi (=helmen)en Bergamo, de stad waar het bedrijf is opgericht. De helmen worden helemaal met de hand gemaakt en ter plekke zeer uitgebreid getest.

Een Caberg helm staat voor kwaliteit, comfort en een mooi design met de modernste accessoires, zoals Bluetooth koppeling en een brede keuze voor wat betreft vizieren.

HJC

HJC Helmets (Hong Jin-Crown Corp) heeft in bijna vijftig jaar, met fabrieken in Vietnam en Korea, haar stempel op de motorwereld gedrukt. De helmen worden veel gedragen door zowel (professionele) motorrijders als scooterliefhebbers en wordt door de grote namen vertegenwoordigd in zowel de MotoGP en de Cross GP klasse als de Superbike.

Met een HJC helm kies je voor kwaliteit en comfort tegen een betaalbare prijs.

Vinz

Vinz helmen staan bekend voor de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. De helmen hebben een ijzersterke buitenschaal en zijn praktisch, comfortabel én verkrijgbaar in een scala aan modellen, maten, designs en kleuren.

Schuberth

Het Duitse merk Schuberth ontwikkelt al tientallen jaren premium helmen voor motorrijders, waarbij aandacht wordt besteed aan alle aspecten: comfort, accessoires, design, materiaal en kwaliteit. Bovendien worden ze uitgetest in hun eigen wind- en akoestische tunnels, waarin alle weersomstandigheden worden nagebootst. De helmen zijn verkrijgbaar in ruim 20 modellen en meer dan 10 kleuren.

Met een Schuberth helm kies je voor kwaliteit, comfort en een uitstekende pasvorm én voor de stilste helm in zijn soort, dus ideaal voor hoge snelheden. 

Arai

De meeste helmen zijn ovaal, maar niet die van het Japanse merk Arai. Door de ronde vorm is een Arai helm gemakkelijk te herkennen. Deze vorm heeft drie voordelen: minder weerstand tijdens het rijden, helm blijft tijdens een ongeval minder snel ergens achter haken en de binnenbekleding is makkelijk te verwijderen, wat in geval van nood erg handig is.

Een Arai helm kenmerkt zich dus door veiligheid en comfort. De helm wordt grotendeels handgemaakt en de handtekening van de maker staat aan de binnenkant gegraveerd! Daarnaast heeft het een ijzersterke buitenschaal en zeer comfortabele binnenlagen. Die combinatie zorgt voor een goede schokabsorptie en een optimale mate van veiligheid en comfort.

Shark

Het Franse merk Shark biedt high performance helmen die worden gekenmerkt door een strak, sportief design. Speerpunten voor dit bedrijf zijn veiligheid, innovatie, gebruiksgemak en comfort.

Shark helmen zijn verkrijgbaar in 5 divisies: Racing, Pulse, Discovery, Metro en Off Road. Dus voor elke rijstijl een passende helm.

Onderhoud

Verzorg je helm goed door regelmatig de buitenschaal en het vizier te reinigen met een vochtige doek en de binnenvoering eruit te halen en te wassen. Zo houd je hem in topconditie en heb je er zo lang mogelijk plezier van.