Speerwerptalent Danara Stoppels wil naar EK onder 20 in Estland

HOLWIERDE De 17-jarige Danara Stoppels uit Holwierde wil zich het komende seizoen plaatsen voor de Europese kampioenschappen onder de 20 jaar in Estland.

Om dit financieel mogelijk te maken is ze een actie gestart op de site: sport.talentboek.nl. Talentboek is een website voor crowdfunding van het Yvonne van Gennip Talent Fonds. Het is hét podium in Nederland waar sporttalenten met een NOC*NSF-status zichzelf professioneel kunnen presenteren om zo in contact te komen met mogelijke donateurs.

Danara Stoppels mag zich al twee jaar achterelkaar Nederlands Kampioen speerwerpen noemen bij de jeugd onder de 18 jaar. Bij het NK senioren behaalde ze de zesde plaats. Dit is een zeer goede prestatie omdat de deelnemende dames zich allemaal toegelegd hebben op het speerwerpen en meerdere specifieke speerwerptrainingen per week doen. Stoppels werpt niet alleen succesvol met een speer, maar ook met een discus en kogel. Mede hierdoor en omdat er bij de vereniging niet meer specifieke trainingen worden gegeven, traint Stoppels slecht éénmaal per week met de speer. Bij meerdere trainingsmomenten zou er dus nog veel meer uit te halen zijn.

Meer trainen

Om zich te kunnen plaatsen voor het EK onder de 20 jaar wil Stoppels erg graag meer trainen. Hoe en waar dit kan, moet zelf uitgezocht worden want vanuit Papendal (het landelijk trainingscentrum) wordt niets geregeld op dit gebied. De dichtstbijzijnde mogelijkheid om specifieke speerwerptrainingen te volgen is in Emmen. Ook zou ze heel graag een trainingskamp willen volgen in Duitsland, het speerwerpland van dit moment. Hier hangt natuurlijk een prijskaartje aan en daarom heeft Stoppels zich ingeschreven op de site voor sporttalenten. Ze hoopt dat er mensen zijn die een steentje willen bijdragen aan de ontwikkeling van haar talent zodat ze in de toekomst Nederland kan vertegenwoordigen bij internationale wedstrijden.