Famke Louise voor weddenschap naar school Delfzijl

DELFZIJL De nationaal bekende vlogger Famke Louis komt op dinsdag 27 oktober naar het Theda Mansholt College in Delfzijl. Zij zet haar handtekening onder een weddenschapscontract.

De school doet mee aan De weddenschap, een leescampagne van de Stichting Lezen voor pro, vmbo en mbo met als doel om meer leerlingen plezier te laten beleven in lezen van een boek.

De weddenschap is een campagne waarbij leerlingen boeken mogen lezen die ze willen, mits in de Nederlandse taal en passend bij de leeftijd. Uit onderzoek is gebleken dat wie regelmatig leest een betere taalvaardigheid krijgt. Goed kunnen lezen is een basisvaardigheid in onze geletterde samenleving en het draagt bij aan succes op school. Scholen zien vaak dat de populariteit onder lezen afneemt, campagne De weddenschap helpt hierbij een handje en zorgt ervoor dat het lezen van een boek uitdagend blijft. „Wij als school vinden het erg leuk om mee te doen aan een spannende weddenschap,” vertelt docent Nederlands Jan Wolthof. „We hopen op deze manier lezen leuker te maken en natuurlijk om een paar mooie prijzen binnen te slepen.”

Het weddenschapscontract

Famke Louise zal net als twee andere BN’ers haar handtekening op het weddenschapscontract zetten. Daarmee legt zij officieel vast dat zij zichzelf gaat inzetten om gedurende de campagne van zes maanden drie boeken te lezen. Behalve de rol als uitdager neemt zij ook de rol van leescoach op zich. Dit betekent dat Famke de leerlingen van het Theda Mansholtcollege gaat coachen naar de eindstreep van drie boeken. Ook de Groningse woordkunstenaar Myron Hamming is bij de ondertekening aanwezig.

Famke Loisie was al eens eerder in Delfzijl. Ze verzorgde in 2019 een optreden tijdens het Dijkfeest.