Nieuwe verkiezingsborden gemeente Eemsdelta

DELFZIJL Deze week zijn dertig verkiezingsborden geplaatst in de toekomstige gemeente Eemsdelta. De verkiezingen voor de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Eemsdelta zijn op 18 november 2020 in de huidige gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum.

De traditionele houten verkiezingsborden zijn dit jaar vervangen door ‘voorgedrukte’ borden. Op deze nieuwe borden zijn alle posters op volgorde van kieslijst naast elkaar.geplaatst. De borden en het verkiezingsmateriaal worden in tegenstelling tot de oude borden niet aangetast door weer en wind.

Het nieuwe type bord zou met enige sjeu worden onthuld door de tien lijsttrekkers, maar in verband met de aangescherpte coronamaatregelen kon dit niet door gaan.

Tien partijen

Bij de verkiezingen kunnen inwoners straks kiezen uit tien politieke partijen:

 Lokaal Belang Eemsdelta (lijsttrekker: Annalies Usmany);

 ChristenUnie (lijsttrekker: Meindert Joostens);

 Gemeentebelangen Eemsdelta (lijsttrekker: Edward Stulp);

 VVD (lijsttrekker: Eduard Mulder);

 PvdA (lijsttrekker: Bé Schollema);

 CDA (lijsttrekker: Pier Prins);

 Seniorenpartij Eemsdelta (lijsttrekker: Jan Ottens);

 GroenLinks (lijsttrekker: Anneke Knip);

 Jongerenpartij Eemsdelta (lijsttrekker: Mark Pereboom);

 D66 (lijsttrekker: Frank van Niejenhuis).

Alle informatie op eemsdelta.nl

Inwoners kunnen op http://www.eemsdelta.nlalle informatie en het laatste nieuws vinden over de herindelingsverkiezingen. Zoals praktische informatie over de stempas, stembureaus en de politieke partijen maar ook over het coronaproof stemmen en hoe inwoners een andere inwoner kunnen machtigen wanneer ze bijvoorbeeld zelf niet kunnen stemmen.