D66 doet met met jonge ploeg mee aan verkiezingen Eemsdelta

EEMSDELTA D66 Eemsdelta heeft op de 54e verjaardag van de landelijke partij hun verkiezingsprogramma ‘Geef de toekomst een kans gepresenteerd.’

Wat nog het meest opvalt is de jonge leeftijd van de kandidaten, met de 22- jarige Frank van Niejenhuis (22) als lijsttrekker en andere jongeren op de lijst als Daan Meedendorp (18) en Inge Draaisma (26).

Van Niejenhuis (22 jaar): „Eemsdelta is en blijft een ontzettend mooi gebied met goede kansen. D66 Eemsdelta wil zich inzetten op een veerkrachtige samenleving met 46.000 trotse inwoners. Van werknemer tot werkgever, scholier tot pensionaris. Iedereen als ambassadeur van de regio waar hij of zij leeft. Daar wil D66 Eemsdelta zich ook voor sterk maken.”

Jongerengemeenteraad

„D66 wil meer zeggenschap voor onze inwoners. Voor de jongeren een jongerengemeenteraad die advies en voorstellen geeft aan gemeenteraad en het college van B&W. Dorpen en wijken die op basis van hun eigen dorpsvisie een budget krijgen om stapsgewijs tot een resultaat te komen.”

D66 pleit ook voor de komst van een platform (website) waar inwoners makkelijk hun weg vinden over energie, afvalverwerking en circulaire samenleving. Daarnaast wil de partij anippergroen, vuurwerkvrije zones en gedifferentieerd tarief voor afval.

Het verkiezingsprogramma is te vinden via: https://d66.nl/eemsdelta/.