Smit Sport verkoopt nu ook ‘gewone’ kwaliteitsschoenen

DELFZIJL Goede dames- of herenschoenen kopen in Delfzijl? Sinds enige tijd heeft Delfzijl weer een winkel waar kwaliteitsschoenen gekocht kunnen worden. Bij Smit Sport aan de Willemstraat is het hoekpand sfeervol ingericht met modieuze- en comfortschoenen van een aantal bekende merken.

„Wij verkochten uiteraard al wandelschoenen en sportschoenen, maar hadden veel vraag naar gewone schoenen,” vertelt Gea Smit. „Delfzijl had niet echt een schoenenwinkel meer. In de zomer van 2019 zijn we voorzichtig begonnen met de merken Wolky, Verhulst en Hartjes. Het bleek in een grote behoefte te voorzien. Inmiddels hebben we ook Ecco, Durea, Gabor, Timerland en K-Swiss aan het assortiment toegevoegd. In de zomer komt daar nog een schoenenmerk bij die prijstechnisch zeer aantrekkelijk is.”

Benedenverdieping

De hele benedenverdieping van Smit Sport is inmiddels ingericht met rekken vol laarsjes, boots en lage instap- en veterschoenen voor dames en heren. Deze staan overzichtelijk uitgestald.

„We beschikken over een voetscan, een apparaat dat de voeten opmeet en tegelijk ziet of iemand bijvoorbeeld platvoeten heeft. „Heel belangrijk voor mensen die last van hun voeten hebben, zodat ze de juiste schoen krijgen. Wij hebben namelijk niet alleen lengtematen, maar deze zijn ook in diverse breedtematen te krijgen. Veel van de schoenen hebben tevens uitneembare zolen. Eens per maand heeft Stel Orthopedie hier zitting voor het geven van advies aan mensen met voetklachten. Zo’n consult is gratis. Nu in coronatijd gaat dit op afspraak.”

Smit Sport werkt bij het opmeten en passen van de schoenen coronaproof. Dat betekent onder andere een passcherm of het dragen van een gezichtsmasker.

Smit Sport is te vinden aan Willemstraat 38, Delfzijl, Tel: 0596-633602.