Gratis BEST-tas voor huishoudens Appingedam en Delfzijl

APPINGEDAM De wethouders Jan Menninga van Delfzijl en Lea van der Tuin van Appingedam hebben woensdag een goed gevulde BEST-tas afgegeven bij Hergebruik Plus in Appingedam. Ze gaven daarmee het goede voorbeeld.

De BEST-tas is een gerecyclede tas waarmee gemakkelijk Boeken, kleine Elektrische apparaten, bruikbaar Speelgoed en Textiel ingezameld kunnen worden.

„Met de de gratis BEST-tas maken we het inwoners makkelijker om gebruikte spullen in te zamelen,” vertelt Menninga. „Hierdoor is hergebruik van spullen mogelijk en daarmee verminderen we samen de hoeveelheid restafval in huishoudelijk afval.”

„De BEST-tas is een mooie samenwerking van de gemeenten Appingedam en Delfzijl en Hergebruik Plus,” vult wethouder Lea van der Tuin aan. „Onze inwoners kunnen hieraan meedoen door hun spullen in te leveren en ze daardoor een tweede leven te geven. Het is goed dat iedereen hieraan meedoet.”

BEST-tas aanvragen

Huishoudens in Appingedam en Delfzijl kunnen een gratis BEST-tas aanvragen bij de gemeente Delfzijl via het Klant Contact Centrum, telefoonnummer 14 0596 of per mail gemeente@delfzijl.nl. De tas wordt binnen vijf werkdagen gratis per post toegestuurd.

Inmiddels zijn er al bijna 100 honderd aanvragen voor de BEST-tas bij de gemeente Delfzijl binnengekomen.

Hergebruik Plus

De tas met inhoud kan ingeleverd worden bij Hergebruik Plus aan de Energieweg 7 in Appingedam of bij het Afvaloverslagstation Kloosterlaan, Warvenweg 15 Farmsum.

Meer informatie is te vinden op: www.delfzijl.nl/afval en op www.appingedam.nl/afval.