Concert JWF-kapel in Appingedam gaat niet door

APPINGEDAM Het traditionele relatieconcert van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso dat ieder jaar medio oktober plaatsvindt in Appingedam, gaat niet door vanwege het coronavirus.

De kapel heeft nog gekeken of het mogelijk was om in klein verband op te treden voor de bewoners van de verzorgingshuizen in Appingedam. Dinsdag is besloten om ook dat niet door te laten gaan, in verband met de verscherpte maatregelen rondom het coronavirus.

Lange historie

Het gratis toegankelijke concert in Appingedam kent een lange historie. Het zou dit jaar voor de 33e keer gehouden worden. Het evenement trekt doorgaans een groot en divers publiek waaronder een delegatie van het stadsbestuur van partnerstad Aurich en in hun kielzog een kleine 100 inwoners van de Duitse stad. Burgemeester Koos Wiersma: „Het is jammer dat het traditionele relatieconcert, net als alle andere optredens dit jaar, niet door kan gaan. Het orkest kan altijd rekenen op een bomvolle zaal en een enthousiast publiek. We hadden graag gezien dat er in klein verband een optreden kon worden verzorgd voor de bewoners van onze verzorgingshuizen. Helaas behoort dat nu ook niet meer tot de mogelijkheden.”

Veteranendag

De laatste jaren werd het concert gecombineerd met de jaarlijkse veteranendag en waren de veteranen eregasten van het concert. Ook de veteranendag kan dit jaar niet doorgaan.