Juf Gerda neemt na 41 jaar afscheid onderwijs in Ten Boer

TEN BOER Juf Gerda Koens heeft vandaag (woensdag 30 september) afscheid genomen van het onderwijs. Ze heeft 41 jaar in het onderwijs gewerkt, bijna de hele periode op CBS De Fontein in Ten Boer.

Juf Gerda is een bevlogen juf, van alle markten thuis. Veel kinderen hebben genoten van de prachtige verhalen die ze, soms in het Gronings, vertelde. Ze heeft veel kinderen liefde voor geschiedenis meegegeven en veel kinderen houden door haar enthousiasme van zingen en knutselen.

Ook hebben veel kinderen geprofiteerd van haar duidelijke en begrijpelijke manier van uitleggen van breuken, voltooid deelwoorden of keersommen.

Voor de collega’s was Gerda de drijvende kracht achter toneelstukjes, feesten of spelactiviteiten voor de kinderen en hun ouders. Juf Gerda als stratenmaker, juf Gerda als prinsesje Petronella of juf Gerda als adellijke dame: Ze speelt haar rol vol enthousiasme en iedereen geniet er van.

Commissielid van de commissie Kunst en Cultuur is haar op het lijf geschreven.

Na meer dan 40 jaar heeft ze afscheid genomen. Ze kwam aanrijden in een ‘Lelijke Eend’ met open dak en alle kinderen zongen haar toe toen ze onder de versierde bogen doorliep.

De hele dag staat in het teken van kunst en cultuur. Ter ere van juf Gerda is het Theaterdag (combinatie van geschiedenis en Kinderboekenweek) op De Fontein.

Elke groep werkt aan een scène van het toneelstuk de ‘Tijdmachine’.

Met theater, dans en muziek gaan de kinderen op reis en vliegen ze door de tijd. Ze belevenn avonturen op bijzondere plekken.

En als klap op de vuurpijl aan het eind van de dag een voorstelling voor elkaar maar natuurlijk vooral voor juf Gerda.