Opening voetpad bij Woldwijk in Ten Boer

TEN BOER Het nieuwe voetpad bij Woldwijk in Ten Boer wordt vrijdag 2 oktober officieel geopend. De aanleg van dit pad was een langgekoesterde wens van het bestuur van Coöperatie Woldwijk en de eerste initiatiefnemers van dit bijzondere project in Ten Boer.

Toen in 2015 de coöperatie van start ging, ontstond ook het idee om een voetpad door het gebied aan te leggen en zo een verbinding tussen het dorp en Woldwijk te creëren. Omwonenden en geïnteresseerden kunnen op deze manier al wandelend Woldwijk leren kennen en de ontwikkelingen in het gebied volgen.

Na de aanleg van het pad is er een rand met verschillende soorten bloemen ingezaaid langs het gehele pad. Tevens is er een toegangshek geplaatst. Ook worden er informatieborden geplaatst over het pad en over Woldwijk. De route start aan de Stadsweg en eindigt bij de Wereldhuiskamer. Onderweg zijn diverse akkers en de tiny house-wijk te zien. Het voetpad is alleen toegankelijk voor wandelaars, er mag niet gefietst worden.

Woldwijk is een coöperatie voor duurzame initiatieven. Hier onderzoekt men de mogelijkheden om op een innovatieve en duurzame manier te wonen, werken en te leven. De coöperatie bestaat uit een aantal initiatieven die deze uitgangspunten elk op hun eigen manier vormgeven.

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus vindt de opening met betrokken partijen en in besloten kring plaats. Buiten dit moment om is het voetpad vrij toegankelijk voor iedereen die Woldwijk wil leren kennen.

Het nieuwe voetpad bij Woldwijk in Ten Boer. Foto: Annie Postma