KinderzwerfboekStation bij Minibieb Brouwer in Uithuizermeeden

UITHUIZEREEDEN Bij Minibieb Brouwer aan Esdoornstraat 5 in Uithuizermeeden is een KinderzwerfboekStation opgericht. Dat gebeurde al voor de zomervakantie. Alle kinderen uit de omgeving kunnen hier terecht voor een zwerfboek.

Kinderzwerfboek stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations op te richten. Zodat álle kinderen kunnen lezen.

Kinderboeken brengen en halen

De Kinderboekenweek start op 30 september. Minibieb Brouwer opent daarom op die dag om 14.00 uur officieel de Minibieb. Kinderzwerfboek is onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp, vindt dat er boeken moeten zijn voor álle kinderen. Lezen is namelijk cruciaal voor de ontwikkeling van ieder kind. Daarom roept KinderzwerfboekStation Minibieb Brouwer kinderen op om op 30 september gelezen kinderboeken te brengen. Natuurlijk kunnen zij dan zelf een ander leuk boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen.

Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen en KinderzwerfboekStations.

Meer informatie op www.kinderzwerfboek.nl.