Een verloskundige helemaal voor jezelf in Appingedam/Delfzijl

DELFZIJL Gewoon Bijzonder is een nieuwe verloskundigenpraktijk voor Delfzijl, Appingedam en omgeving. Een verloskundige helemaal voor jezelf alleen. Dat is waar Gewoon Bijzonder voor staat. Kleinschalig en persoonlijk.

Het is wetenschappelijk bewezen dat deze een-op-een zorg tot betere uitkomsten en een hogere cliënttevredenheid leidt. : Bij een-op-een zorg hoort dat je ruim de tijd neemt voor cliënten tijdens het spreekuur,” vertelt Nita Verwilligen. „Dat gebeurt dan ook. Daardoor is bij Gewoon Bijzonder plek voor hooguit vier uitgerekende zwangeren per maand.”

Nita Verwilligen is de verloskundige die je treft tijdens spreekuren, je bevalling en in de kraamtijd. In geval van scholing, vakantie of andere onvoorziene omstandigheden heeft ze collega’s met eenzelfde visie. Zij nemen de zorg dan even over.

De meeste zwangerschappen verlopen zonder noemenswaardige problemen. „Soms is dat anders en krijg je te maken met een medisch specialist en controles in het ziekenhuis. Ook in dat geval wil je laagdrempelig kunnen overleggen met een verloskundige die jou kent. Daarom blijft er contact met mij.”

Nita is bovendien bij de bevalling,indien gewenst. „Ik ben er dan in de rol van doula. Een doula is iemand die je bijstaat tijdens de zwangerschap en bevalling. Bij Gewoon Bijzonder heb je een verloskundige en doula ineen.”

Nita probeert zo objectief mogelijk informatie te geven. „Bij voorkeur wetenschappelijk onderbouwd, zodat goed overwogen keuzes kunnen worden gemaakt die bij iemand passen. Er is een goede samenwerking met de omliggende ziekenhuizen en de collega’s van verloskundigenpraktijk Neeltje in Veendam.”

Voor aanmelden of meer informatie: www.verloskunde-gewoonbijzonder.nl of 06-15510872.