Meer sfeer door nieuwe verlichting aan de Hoofdweg in Siddeburen

SIDDEBUREN De initiatiefgroep ‘Meer sfeer aan de Hoofdweg’ heeft het plan uitgewerkt om voor meer sfeer te zorgen in hun straat. De huidige feestverlichting is vervangen. De groep, bestaande uit bewoners, leden van de buurtvereniging ’t Hoanjemaark en ondernemers van de Hoofdweg, gaf donderdagavond een feestelijk tintje aan de opening.

De oudste bewoner Jan Hoving, tevens oud-penningmeester van de buurtvereniging, heeft symbolisch de laatste feestverlichting-armatuur aangesloten.

De verlichting was echt aan vervanging toe en de initiatiefgroep heeft voor de realisatie van nieuw aan te schaffen feestverlichting subsidies aangevraagd bij Loket Leefbaarheid Groningen en het Leefbaarheidsfonds Midden-Groningen. Dankzij de subsidies, bijdrage en inzet vanuit de buurt en buurtvereniging is het gelukt. En het resultaat mag er zijn

De gezamenlijke bewoners en ondernemers staken ter voorbereiding een hele zaterdag de handen uit de mouwen. De straat is weer netjes gemaakt, de bloembakken zijn voorzien van nieuwe planten en de feestverlichting werd geplaatst.