Lokaal Belang Eemsdelta wil geld verdubbeling zeker gesteld èn aquaduct onder het Eemskanaal

APPINGEDAM De fractie Lokaal Belang Eemsdelta Appingedam heeft het initiatief genomen voor een motie met betrekking tot de financiering van de verdubbeling van de N33 van Zuidbroek naar Appingedam.

De motie komt in de raadsvergadering van 30 september aan de orde. Fractievoorzitter Iwan Poucki wil dat de benodigde gelden zekere gesteld worden. „We komen met de motie naar aanleiding van diverse berichten dat de provincie een groot deel van het budget van het zogenaamde RSP-pakket wil gebruiken om de overschrijdingen van de Ring Zuid in Groningen te financieren. Een groot deel van het budget voor de verdubbeling van N33 komt uit het RSP-pakket,het compensatiepakket Zuiderzeelijn.”

Volgens Poucki is de verdubbeling van N33 van het grootste belang voor de nieuwe gemeente Eemsdelta, ‘om de economische ontwikkeling te stimuleren’.

Aquaduct onder het Eemskanaal

„Aanvullend vinden wij ook dat er een aquaduct onder het Eemskanaal moet komen,”zegt Poucki. „Juist om de economische groei te stimuleren. Wij zijn er al jaren mee bezig, het tracé is bekend, er zijn duidelijke afspraken met Rijkswaterstaat en de provincie gemaakt en het isniet acceptabel dat dit project nu niet doorgaat omdat de financiering van een ander project, de Ring Zuid in Groningen, in financiële problemen is gekomen. Groningen Seaports heeft diverse investeringen op stapel staan, die in gevaar komen als de verdubbeling zou worden afgeblazen.”