Muziekcursus voor kinderen in Delfzijl en Farmsum

FARMSUM De muziekvereniging Koningin Wilhelmina houdt van eind oktober tot eind mei 2021 een nieuwe cursus ‘Algemeen Muzikale Vorming’ (AMV).

AMV is een eenjarige cursus van 24 lessen, voor kinderen van7 jaar tot 10 jaar oud, waarin ze op speelse wijze kennis opdoen van de grondbeginselen van muziek. Zij leren muzieknoten lezen, gaan ritmes oefenen en leren belangrijke muziekbegrippen. Kinderen gaan direct vanaf het begin ook zelf muziek maken door het leren spelen op de blokfluit. Zo wordt het geleerde direct in de praktijk toegepast.

Na de kerstvakantie introduceert de docent regelmatig een ander instrument tijdens de lessen. Zo worden verschillende blaas- en slagwerkinstrumenten besproken. Op sommige slagwerkinstrumenten kunnen kinderen ook actief gaan spelen. Richting het einde van het cursusjaar wordt toegewerkt naar het geven van een kleine uitvoering, zodat de kinderen het geleerde kunnen presenteren aan familie.

Na de cursus AMV hebben kinderen een muzikale gereedschapskist opgebouwd waarmee optioneel kan worden doorgestroomd naar muziekles op een gekozen muziekinstrument.

De AMV-lessen worden gegeven door muziekdocent Geertje Mars. Geertje is al vanaf haar zevende actief in de muziek. De lessen worden wekelijks op woensdag om 14.45 uur worden gegeven vanaf woensdag 21 oktober.

Deelnemers kunnen zich via www.kon-wilhelmina.nl/amv aanmelden.