Sponsorswerving VV Farmsum loopt als een trein

FARMSUM De sponsorwerving loop bij de VV Farmsum loopt als een trein. Deze week is het honderdste sponsorcontract ondertekend.

Een blik op het hoofdveld van de rood-gelen laat zien dat er nog maar weinig plekken voor reclameborden over zijn. ,,We moeten de hoogte in”, zegt Jan Groothof, lid van de sponsorcommissie. Samen met Kevin Meertens en Albert Schreuder (voorzitter van die commissie) geeft hij een rondleiding over het complex. Het hekwerk achter de dug-outs biedt ook nog mogelijkheden, wijzen ze. De betonplaat voor een nieuw digitaal scorebord ligt er al en de poort bij de entree is mede dankzij sponsors volkomen vernieuwd en beter bestand tegen storm dan de vorige die het tot twee keer toe het moest afleggen tegen de wind. Het tegelpad rond het hoofdveld is er helemaal opnieuw ingelegd, het is verbreed en daarmee ook rolstoelvriendelijk gemaakt. Ook hierin speelden de sponsors een grote rol.

Menselijke maat

Waar komt dat succes vandaan? ,,We hebben een goed verhaal”, zegt Schreuder. ,,Het gaat erg goed bij de club. We hebben een gestage ledengroei, met nu 325 leden. De groei zit er nog steeds in. Met onze vier seniorenelftallen, negen jeugdelftallen, twee damesteams en zaalvoetbalteams zijn we heel content. Elke woensdag leven zo’n 25 voetballertjes tussen vier en zes jaar zich uit bij het kaboutervoetbal. Het voordeel van een club met de omvang als de onze is dat de menselijke maat nog telt.”

Groothof onderschrijft dat. ,,Je kunt dat ook merken aan de vrijwilligers. We zijn dertien zaterdagen aan het werk geweest met het tegelpad rond het hoofdveld. We startten met zo’n vijftien tot twintig vrijwilligers en ik vermoedde dat in de loop van de tijd mensen zouden afhaken. Het tegendeel gebeurde. Er kwamen meer bij. Het toont de betrokkenheid van de leden bij de club.”

Gunfactor

Volgens Meertens is de gunfactor voor VV Farmsum van groot belang. ,, De club maakt de laatste jaren veel positieve ontwikkelingen door. Dat blijft niet onopgemerkt. We zijn onze sponsoren uiteraard van harte dankbaar. De borden rondom het veld worden elk half jaar schoongemaakt en staan er dus altijd netjes bij. Op onze website laten we om de twee weken een sponsor aan het woord. We laten zien om welk bedrijf het gaat en hoe het er in dat bedrijf aan toe gaat. Wij willen onze leden laten zien dankzij wie ze hun sport kunnen uitoefenen.”

De sponsorcommissie bestaat behalve uit de genoemde heren uit Marieke van Bruggen en Delroy Oliviera.

,,Met ons vijven blijven we ons sterk maken voor de club. Zonder onze sponsors zouden we het niet redden”, zegt Schreuder.