Danara Stoppels opnieuw Nederlands kampioen speerwerpen, zilver met discus

HOLWIERDE Danara Stoppels uit Holwierde heeft afgelopen weekend haar Nederlandse titel speerwerpen weten te prolongeren.

Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen atletiek voor junioren onder 18 in Amersfoort gooide ze de speer 50.52 meter ver, drie meter verder dan haar concurrentie. Met deze afstand stijgt Danara naar de derde plaats op de Nederlandse ranglijst aller tijden. Ook bij het discuswerpen mocht ze het podium beklimmen. Met een worp van 42.04 meter haalde ze de tweede plaats.

Op vier onderdelen in finale

Het 17-jarige werptalent mocht zich dit weekend vier keer melden bij de wedstrijdorganisatie. Dit is al een prestatie op zich omdat er door het coronavirus per onderdeel slechts 8 personen mee mochten doen. Naast kogelstoten, discuswerpen en speerwerpen is Danara vier maanden geleden begonnen met kogelslingeren. Tijdens haar tweede slingerwedstrijd slingerde ze de kogel ver genoeg om zich te plaatsen voor het NK. Tijdens dit NK eindigde ze op de vijfde plaats. Het kogelstoten ging niet helemaal naar wens. Tijdens het instoten kwam de kogel nog over de 14 meter, maar tijdens de wedstrijd lukte dat niet en moest ze genoegen nemen met de vifde plaats.

Goed mee met de senioren

Twee weken geleden heeft Danara meegedaan aan de NK senioren. In deze oudere leeftijdsgroep hebben de meeste dames zich al gespecialiseerd in één of twee onderdelen. Danara kwam echter nog goed mee en behaalde bij het discuswerpen de vierde plaats. De speer is bij de senioren een beetje zwaarder (600 gram) maar hier kan Danara ook goed mee uit de voeten. Met 48.04 meter eindigde ze als zesde van Nederland.