Gemakkelijk besparen op een nieuw telefoonabonnement: zo werkt het

Aangeboden door: providers.nl

Ons land telt meer mobiele telefoons dan mensen. Er zijn maar weinig uitvindingen die ons leven zo drastisch hebben gewijzigd als de telefoon. Zeker sinds we er ook mee kunnen fotograferen en de beschikking hebben over internet.

Maar de mobiele telefoon is ook een maandelijkse kostenpost geworden. Hoe je het wendt of keert, je bent er geld aan kwijt en zelfs als je maar een bescheiden gebruiker bent, heb je toch te maken met een steeds terugkerende rekening. Hier zijn enkele nuttige tips om de kosten van je telefoonabonnement in de hand te houden.

  • Loopt je telefoonabonnement binnenkort af? Staar je dan niet blind op de aanbiedingen die jouw eigen provider je stuurt. Het is natuurlijk logisch dat deze provider probeert om jou als klant te behouden. Ongetwijfeld ontvang je een aanbod dat zeer aantrekkelijk lijkt te zijn en je misschien het idee geeft dat het echt niet goedkoper kan. Ga je de prijs voor het telefoon abonnement vergelijken met die van andere aanbieders, dan vind je vaak elders alsnog een beter aanbod.
  • Vraag jezelf af of je echt wel die onbeperkte databundel nodig hebt. Wist je dat er ook heel wat mensen rondlopen die helemaal geen databundel hebben? Ze maken slim gebruik van de vele openbare wifinetwerken. Wist je dat er meer dan 740.000 geregistreerde openbare wifinetwerken in Nederland zijn? In gemeentehuizen, winkels, restaurants en zelfs in de trein, maar ook gewoon bij je eigen vrienden thuis kun je gebruik maken van wifi en daardoor kun je het prima zonder internetbundel redden.
  • Overweeg over te stappen van een regulier abonnement naar Sim Only. Je hebt misschien nog een prima toestel in je bezit, maar je abonnement loopt af. Met Sim Only kies je ervoor om het bestaande toestel te behouden en alleen een nieuwe simkaart te regelen, zodat je weer gewoon kunt bellen, SMS’en en internetten tegen een relatief gering bedrag. Een bijkomend voordeel is dat een regulier abonnement vaak een veel langere contractduur heeft, terwijl je een Sim Only abonnement doorgaans per maand kunt opzeggen.
  • Bel je veel met je vrienden? Overweeg dan om die gesprekken via een app te laten verlopen. Dan gaat het namelijk niet ten koste van je belbundel. Als je dat dan weer combineert met het gebruiken van wifi, kost het je dus helemaal niets extra en bespaar je op de uitgaven.