Wereld kampioen nagelstyling in Winsum

Winsum Katarzyna Rogus (Instagram: @Glossy Swan) uit Winsum is 12 juli wereldkampioene geworden in de nagelstyling.

Organisatie

De organisator Innovation Beauty Academy uit Northampton in Verenigd Koninkrijk heeft deze wereldwijde wedstijden georganiseerd onder de naam Nail On Competition. Dit was de kans voor zowel de beginnende als aan gevorderde nagel stylistes en stylisten over de hele wereld, om hun skills te laten beoordelen door een vakkundige jury.

Niveaus

Voor deze wedstrijden was er de mogelijkheid om op 3 niveaus mee te doen: Novice, Professional en Expert. De 5 categorieën waren: non scissors manicure, extreme shaped, mix nail art box, perfect almond en gel polish manicure.

Behalve de eerste 3 plekken per categorie en niveau was het mogelijk om de All-round kampioen “overall” te worden, de zogenaamde Global Champion, The Winner of the Winners.

Jury

De jury leden voor deze wedstrijden zijn over de hele wereld geselecteerd o.a. Naillympia Global Champions; Madelene Wolf uit Sweden, Lena Kurach uit Polen en Joanna Bandurska uit Polen waren van de partij. Er waren ook vooraanstaande jury leden aanwezig uit landen als Verenigde Staten, Canada, Japan, Rusland, Vereningd Koninkrijk, Duitsland en nog een aantal andere landen. De jury bestond uit totaal 23 personen.

Winnaar

Op 12 juli om 20.00 uur was het mogelijk om via een livestream de uitslag te volgen. Tot Kasia haar verbazing, won ze 3 podium plekken en uiteindelijk ook de titel van Global Champion. Behalve de titel en 4 prachtige bekers, wordt er een artikel gewijd aan Kasia voor haar prestatie in de prestigieuze vakblad Scratch Magazine. Daarnaast zal Kasia diverse prijzen ontvangen van de organisatie en de jury leden.

Glossy Swan

Kasia Rogus, ook wel bekend als Glossy Swan, woont sinds 9 jaar in Nederland. Ze timmert sinds een aantal jaren aan de weg en was vorig jaar Nederlandse kampioene geworden in de nagelstyling. Inmiddels heeft ze 28 trofeeën gewonnen. Haar droom was om eens mee te doen aan globale kampioenschappen, om te kijken hoe ver ze zou kunnen reiken. Echter, om bij de eerste deelname direct de titel van de Global Champion te winnen, had ze nooit durven dromen. “Ik had dit nooit, maar echt nooit verwacht. Ik heb hier zo hard voor gewerkt, veel tegenslag gehad en toch is het gelukt. Mijn droom is uitgekomen en daarom wil ik tegen iedereen het volgende zeggen: "Als je iets heel graag wilt, moet je nooit opgeven. Volg je hart, volg je passie en werk hard. Dromen komen wel degelijk uit!