Drive-in bioscoop in Winsum

WINSUM Beleef een fantastische zwoele zomeravond vanuit het comfort van je eigen auto, samen met vrienden of familie, een leuk uitje deze zomer. Dat kan op vrijdag 7 augustus van 22.00 tot 23.30 uur op het parkeerterrein van Zwembad De Hoge Vier in Winsum.

De drive-in bioscoop heeft een geschiedenis van meer dan een eeuw en heeft zijn wortels in autoland bij uitstek, de Verenigde Staten. De allereerste werd in 1915 geopend in Las Cruces, New Mexico. Nederland heeft slechts twee drive-in bioscopen gekend, De Oude Waag in Drouwen in Drenthe van 1969 tot 1994 en Autokino Fonke in Landgraaf in Limburg van 1971 tot 2002.

In deze coronatijd wordt door Outdoor Movies het fenomeen nieuw leven ingeblazen. Bezoekers komen met de auto naar het evenement. Op het terrein staat een groot projectiescherm waar alle auto’s voor worden geplaatst. Geluid komt via de autoradio, je hoeft niet eens je ramen open te zetten om het geluid van de film te horen. Via een frequentie op de autoradio streamt iedere kijker al het geluid en de muziek van de scènes. Op het scherm is een FM-frequentie te zien zijn die de bezoeker kan invoeren op de radio.

Stemmen op twee films

Welke film er wordt getoond ligt aan de belangstellenden. Via een poll op Facebook kan er gestemd worden op twee films: Mamma Mia!l of The Usual Suspect. Er kan tot 31 juli worden gestemd.

Kaarten kosten 30 euro per auto met twee personen.

Om iedereen optimaal zicht op het scherm te geven zijn bestelbusjes, campers of caddy’s niet toegestaan.

Kaarten kunnen inmiddels worden gekocht via: www.ticketkantoor.nl/shop/Winsum..