16 Rijtjeswoningen Schrijversbuurt Delfzijl al onder optie

DELFZIJL Erik Zwanenburg van ontwikkelaar Zwanenburg Projecten en wethouder Hans Ronde hebben woensdag een koop- en realisatieovereenkomst getekend voor 16 rijtjeswoningen in de Schrijversbuurt Zuidoost in Delfzijl.

Het project is ontstaan vanuit de grote sloop en nieuwbouwopgave in Delfzijl, maar wordt ook opgepakt door de reguliere woningmarkt. De start van de verkoop op 6 juni was een succes, alle woningen zijn inmiddels onder optie. De eerste acht koop- en aannemingsovereenkomsten met de kopers worden nog voor de bouwvak getekend.

Wethouder Hans Ronde: „Uit de snelle verkoop en evenwichtige verdeling tussen bewoners vanuit de sloop-nieuwbouwopgave en de reguliere woningmarkt blijkt dat deze woningen goed aansluiten op de woningbehoefte van onze inwoners.”

Duurzame woningen

De aardbevingsbestendige woningen worden door bouwbedrijf IIBO uit Heerenveen geprefabriceerd en op de locatie gemonteerd. De woningen worden gebouwd in het duurzame MooiZEN woonconcept. De woningen zijn energieneutraal, gasloos en de casco’s van de woningen bestaan zoveel mogelijk uit biobased en circulaire materialen.

Bijzonder aan dit project is ook dat er de mogelijkheid is om de woning uit te breiden met een derde woonlaag. De woningen bestaan standaard uit twee bouwlagen. Drie woningen worden met drie bouwlagen uitgevoerd, bij de andere woningen is de derde laag optioneel. Vooraf is daardoor niet exact bekend hoe de verdeling tussen twee en drie lagen eruit komt te zien. Dit geeft een speels straatbeeld richting het station. Naar verwachting start de bouw in het najaar van 2020.

Meer informatie over de verschillende woonlocaties in de gemeente Delfzijl is te vinden op: www.thuisindelfzijl.nl.