Wethouder Usmany trakteert dagactiviteit ASWA-Welzijn op gebak

APPINGEDAM Normaal gesproken zijn ze elke dinsdag- en donderdagochtend in het ASWA-gebouw in Appingedam aan het kletsen, spelletjes doen, samen knutselen, de krant lezen, samen eten of koffiedrinken tijdens de dagactiviteit.

Donderdag kregen ze ook nog eens een gebakje bij de koffie. Wethouder Annalies Usmany kwam met een doos met die lekkernijen langs vanwege het 12,5- jarige bestaan van de activiteit. Die kon vanwege de versoepelde maatregelen rondom de coronacrisis, na lange tijd eindelijk weer eens doorgaan.

Benieuwd naar verhalen

De wethouder was zeer benieuwd naar de verhalen van de bezoekers van de dagopvang, die vaak thuis wonen en alleenstaand zijn. Ze wilde weten hoe zij de coronatijd hebben beleefd en doorgemaakt. De bezoekers gaven aan de bijeenkomsten van de dagopvang erg gemist te hebben de afgelopen maanden. Zij zijn dan ook heel blij dat ze vanaf nu weer bij elkaar mogen komen.

Deze zogenoemde niet-geïndiceerde dagactiviteit van ASWA-Welzijn is al 12,5 jaar een succes. Ouderen kunnen twee keer per week bij elkaar komen om gewoon even samen te zijn. In een ongedwongen sfeer beleven de bezoekers samen een gezellige dag. Het is ontzettend belangrijk dat dit soort activiteiten worden georganiseerd”,”weet Usmany. „Zo voorkomen we dat bepaalde mensen in een sociaal isolement terecht komen. De coronacrisis was voor deze groep mensen extra zwaar. Daarom is het erg fijn dat zij vanaf nu elke week weer terecht kunnen bij het ASWA-Welzijn.”