Oosterveld in Farmsum krijgt na de zomer een flinke opknapbeurt

De wijk Oosterveld in Farmsum krijgt een broodnodige onderhoudsbeurt. Riolen kunnen het water niet aan, er is te weinig parkeerruimte, de straatverlichting is aan vervanging toe en de wegen zijn versleten.

Naast de noodzakelijke werkzaamheden worden er ook een aantal extraatjes gerealiseerd. Zo wordt er nieuw groen geplant rond het basketbalveldje en er komt een buurttuin. Ook krijgt Oosterveld mooiere straatverlichting en wordt het voetpad richting de dijk verbeterd. De bochten in de Farmsumerzijl en Waarman worden ruimer en daarmee veiliger gemaakt.

De werkwijze voor het project is volgens de gemeente Delfzijl bijzonder. De opdrachtgever, ontwerper, aannemer en bewoners hebben vanaf het begin samen om tafel gezeten om plannen en wensen door te spreken.’

‘Dit was wel echt nodig hoor’

Henk Korhorn (62) groeide op in de buurt. Hij mocht als bewoner meedenken over de plannen. „Als het hard regent staat de boel hier blank. We hebben ook water onder het huis en in de kruipruimte. Dus de riolering is echt af.” En ook de parkeerruimte is de bewoners een doorn in het oog. „We hebben hier een speeltuingebouw en een kerk waar weleens feesten worden georganiseerd. Dan staat het hier vol auto’s.”

Korhorn is blij dat de plannen nu rond zijn. „Dit was wel echt nodig hoor.”

De wijk Oosterveld in Farmsum ligt pal tegen de industrie aan. Wethouder Jan Menninga tekent donderdag het contract voor de uitvoering van het project. De werkzaamheden starten na de zomervakantie.