GroenLinks met drie vrouwelijke lijsttrekkers richting gemeenteraadsverkiezingen Eemsdelta

GroenLinks gaat de gemeenteraadsverkiezingen voor de toekomstige gemeente Eemsdelta in met drie vrouwelijke lijsttrekkers: Anneke Knip, Anika van Leeuwen en Cindy Looyé Sinnema.

Dit lijkt uit de voordracht van de kandidatencommissie aan de algemene ledenvergadering van de afdeling. In deze vergadering, die vrijdag plaatsvindt, wordt de definitieve volgorde van de kandidatenlijst bepaald. De gemeenteraadsverkiezingen zijn 18 november van dit jaar.

Uit elke fusiegemeente een lijsttrekker

Met drie lijsttrekkers heeft de kandidatencommissie gekozen voor een lijsttrekker uit elk van de fusiegemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum.

De 41-jarige Anneke Knip is nu fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeente Loppersum. De kandidatencommissie omschrijft haar als ‘inhoudelijk sterk’, ‘reeds ervaren in het politieke werk’ en ‘intrinsiek gemotiveerd om het GroenLinks-geluid stevig te laten horen in de nieuwe gemeente’.

Anika van Leeuwen (35) woont nog maar kort in Delfzijl en heeft weinig politieke ervaring maar is volgens de kandidatencommissie iemand die kan ‘doorpakken en doorbijten maar ook loslaten als iets geen haalbare kaart is’.

De 45-jarige Cindy Looyé Sinnema uit Appingedam heeft zich de afgelopen maanden gemanifesteerd als woordvoerder van een groep bewoners van de wijk Opwierde die zich achtergesteld voelt in de versterkingsoperatie. De kandidatencommissie noemt haar ‘een activistisch en gedreven persoon’.

In totaal prijken 12 namen op de kandidatenlijst van GroenLinks Eemsdelta.