Delfzijl is twee toeristische informatiepunten rijker. Bij de Hema en in het Eemshotel

Toeristenorganisatie Top van Groningen heeft maandag twee nieuwe Toeristische VVV Infopunten in Delfzijl in gebruik genomen. De Hema en het Eemshotel stellen hiervoor gratis ruimte beschikbaar.

Op beide locaties staat en paneel met een ruime keuze aan toeristisch foldermateriaal. ,,We zetten als gemeente extra in op het actief bereiken van het bezoekend publiek”, zei wethouder Hans Ronde, die de symbolische openingshandeling verrichtte.

,,VVV Delfzijl zit op een heel mooi publiekslocatie in het MuzeeAquarium met meer dan 20.000 bezoekers per jaar. Met de realisatie van de twee nieuwe punten wordt goed voorzien in het gedegen informeren van meer mensen die Delfzijl bezoeken.”

Infopunt nabij koffiecorner

Zowel Hema Delfzijl als het Eemshotel stelt de ruimte gratis beschikbaar. ,,We hebben er bewust voor gekozen om het paneel nabij de koffiecorner te plaatsen. Goed bereikbaar en zichtbaar”, zei Reinier Doornbos, eigenaar van Hema Delfzijl bij de ingebruikname.

Het paneel in het Eemshotel is direct bij de ingang geplaatst, gemakkelijk te bereiken zonder direct het restaurant in te hoeven lopen. Eigenaar Bert Boer: ,,We kunnen op deze manier beter onze hotelgasten informeren, maar zeker ook passanten die komen voor een hapje eten of voor een kop koffie kunnen direct kennis maken met wat er te beleven is in Delfzijl en regio.”