Nieuwbouw praktijkonderwijs dr. Aletta Jacobs College Hoogezand wordt volgens planning opgeleverd. Maar voorlopig nog geen feest

Het nieuwe onderkomen voor het praktijkonderwijs van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand is klaar. Het schoolgebouw wordt donderdag opgeleverd. Dat is, ondanks de coronacrisis, geheel volgens planning.

Het nieuwe gebouw is naast de hoofdlocatie van het dr. Aletta Jacobs College gebouwd. Op deze plek was tot 2015 het Huis voor de Sport Groningen gevestigd.

Het gebouw, ontworpen door VMEZ-Architecten, is aardbevingsbestendig. Het voldoet bovendien ruimschoots aan alle eisen voor scholen met betrekking tot het binnenklimaat, de duurzaamheid en het energieverbruik (gasloos).

(Tekst leest door onder de video)

Het is gebouwd door de aannemers Van Wijnen Gorredijk BV en Pranger-Rosier Installaties BV.

Scholenprogramma

De nieuwbouw voor het praktijkonderwijs van ‘het Aletta’ is onderdeel van het Scholenprogramma van de gemeente Midden-Groningen. Met dit programma, opgestart naar aanleiding van de gevolgen van de gaswinning, zorgt de gemeente samen met de scholen voor veilige en toekomstbestendige onderwijshuisvesting.

Het praktijkonderwijs was voorheen in de Van Heemskerckstraat in Hoogezand gehuisvest.

Openingsfeest na de zomervakantie

Waar de bouw geen hinder ondervond van de coronacrisis, heeft deze wel gevolgen voor de opening. Het voor gebruikers - de leerlingen en het personeel -geplande openingsfeest wordt tot na de zomervakantie opgeschort.

Donderdag 2 juli wordt volstaan met een symbolische ingebruikname door Aletta-directeur Ineke de Roo en wethouder Erik Drenth. In klein comité.