Havenstad FM wordt Omroep Eemsdelta

DELFZIJL Zoals veel organisaties en instellingen in het Eemsmondgebied heeft ook lokale omroep Havenstad FM de naam veranderd. Per 1 juli gaat de lokale omroep in de gemeente Appingedam en Delfzijl verder onder de naam Stichting Lokale Omroep Eemsdelta.

Reden voor de naamsverandering is het samengaan van de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum met ingang van 1 januari 2021. De omroep, die via de radio actualiteiten- en muziekprogramma’s uitzendt en in 2020 ook met streaming video op social media is gestart, wil ook in de nieuwe gemeente de lokale omroep worden.

De omroep introduceert de nieuwe naam in het programma Lunchradio, op woensdag 1 juli van 12.00 tot 14.00 uur. Met speciale gasten, nieuwe jingles en informatie over hoe de omroep de toekomst tegemoet treedt.

Nieuwe reportagewagen

De omroep wil een kwaliteitsslag maken en is daarom bezig met het professionaliseren van zowel organisatie als medewerkers. Dinsdag wordt een nieuwe reportagewagen in gebruik genomen, die is is mogelijk gemaakt door Dallinga Mobiliteitsbedrijven.

Met omroep Hogeland zijn bestuurlijke gesprekken gaande over kennisuitwisseling en samenwerking op gebied van radio en tv.

Om te kunnen uitzenden in de gemeente Eemsdelta is een nieuwe zendmachtiging vereist. Die procedure wordt eerdaags doorlopen in samenspraak met de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) en de gemeente(n).