Samenwerking SV Woltersum en VV GEO bij de jeugd: SJO GEOSVW

WOLTERSUM De voetbalclubs SV Woltersum en VV GEO uit Garmerwolde hebben het komende seizoen samen drie jeugdteams.

Tijdens de gesprekken tussen beide besturen van de werd al snel duidelijk dat de insteek en cultuur van beide clubs grotendeels overeen kwam. Beide clubs hebben te maken met een terugloop in aantal leden, met name bij de jeugd. Ieder jaar was het weer een gepuzzel om het benodigd aantal spelers voor de teams te organiseren.

Weer jeugdteam ouder dan 11 jaar

Met deze samenwerking is het mogelijk om per ingang nieuwe seizoen weer een jeugdteam te kunnen inschrijven voor de jeugd ouder dan 11 jaar. De samenwerking is inmiddels officieel bevestigd door de KNVB en is in de vorm gegoten van een SJO (Samenwerkende Jeugd Organisatie). De SJO gaat verder onder de naam SJO GEOSVW.

Inmiddels hebben er al een aantal kennismakingstrainingen plaats gevonden die uitstekend zijn verlopen. Daarnaast heeft SJO een aantal nieuwe leden mogen inschrijven.

De afspraak is dat er afwisselend getraind wordt op beide complexen. Ook de thuiswedstrijden worden over beide sportparken verdeeld. Nieuwe leden zijn van harte welkom en er kan vrijblijvend worden meegetraind.

Met ingang nieuwe seizoen starten er drie jeugdteams: jo-10, jo-11 en jo-14.