Groningen Marathon voor en door de hele provincie

GRONINGEN De inschrijving voor de Groningen Marathon van 28 juni is gestart. Zowel wandelaars als hardlopers; individuen als groepen kunnen zich inschrijven voor dit gecombineerde fysieke en virtuele evenement.

Loopverenigingen en -groepen kunnen gebruik maken van een speciaal samengesteld startpakket, waardoor het ‘evenement-gevoel’ maximaal wordt opgeroepen. De App en het startpakket zijn er namelijk helemaal op gericht om deelnemers weer een echt evenement te laten beleven.

Anders dan andere

Natuurlijk bestaan er al virtuele initiatieven, maar deze zijn eigenlijk allemaal gericht op één persoon die op een zelfgekozen moment een zelf gekozen route loopt. ‘Leuk voor het individu, maar natuurlijk geen alternatief voor een echt evenement. De Groningen Marathon is dat nu juist wel’, schrijft de organisatie.

Mariakerk in Uithuizermeeden

‘Dat begint al bij de inschrijving, want in de ontvangstbevestiging zit gelijk een startnummer. Het is de bedoeling dat deze wordt opgespeld tijdens het evenement, zodat in de hele provincie zichtbaar is dat de Groningen Marathon plaatsvindt. Hoewel iedereen op zijn eigen locatie kan lopen, volgen alle deelnemers op 28 juni dezelfde virtuele route van Der Aa-kerk in Groningen naar de Mariakerk in Uithuizermeeden. Via een skyline zien de deelnemers waar zij zich op de route bevinden.

Onderweg krijgen deelnemers opdrachten en vragen voorgeschoteld, die gerelateerd zijn aan de virtuele locatie waar zij zich op dat moment bevinden. Hierdoor waant de deelnemer zich daadwerkelijk op de route

Verenigingen en groepen

Hardloopverenigingen en wandelclubs worden opgeroepen om een eigen (leden)activiteit te organiseren in hun eigen regio. De organisatie stelt voor deze groepen een startpakket ter beschikking, waarmee het parcours en de start en finish aangekleed kunnen worden. Denk aan start- en finishvlaggen, een tijdklok en uitzetpijlen. Ook worden er streekproducten uitgedeeld die weer te maken hebben met de vragen en opdrachten die in de doorkomstplaatsen gesteld worden.

Klassement

Uiteindelijk komt er natuurlijk ook een klassement en uitslag, net als bij een echte marathon. Na afloop kan iedereen zijn eigen uitslag terugvinden in de virtuele routekaart. Degene met de grootste afgelegde afstand én de meeste vragen goed beantwoord, zal uitgeroepen worden tot ‘de fitste mens’.