Wiebrand Top nieuwe hoofdtrainer VV Siddeburen

SIDDEBUREN Wiebrand Top wordt de nieuwe trainer van de zaterdagselectie van VV Siddeburen in het seizoen 2020/2021.

Top is oud-speler van VV Siddeburen, heeft in de top van het amateurvoetbal gespeeld en bij de profclubs Heerenveen en BV Veendam.

Aansluitend op deze periode ging hij zich richten op een maatschappelijke carrière en koos voor de studie sportmanagement. Naast het studeren speelde hij zeven jaar lang in het eerste van Appingedam in de hoofdklasse.

Fitnessbranche

Toen de studie met succes werd afgerond is hij aan de slag gegaan in de fitnessbranche. Na vijf jaar Mobile in Siddeburen is hij in 2009 als bedrijfsleider bij Fitring in Farmsum gaan werken. Uit het coachen van mensen haalt Top het meeste voldoening.

Voetballend was hij weer teruggekeerd op zijn oude nest bij Siddeburen. Na een kampioenschap bij zondag 1 ging hij spelen op zaterdag 1. Aansluitend heeft Top nog twee seizoenen in Delfzijl gespeeld. Hij heeft hier het laatste jaar van het bestaan van Eems Boys en het eerste jaar van NEC Delfzijl meegemaakt. Daarna kwam hij weer terug bij de club waar hij zijn eerste stapjes op het voetbalveld gemaakt heeft.

Tijdens een periode met een vervelende rugblessure kreeg Wiebrand de tijd om na te denken. Hierin heeft hij besloten om voor zichzelf te starten. Sinds maart is hij met behulp van de startersregeling zijn eigen bedrijf Topvitae aan het opzetten.

Daarnaast meldt Top heel erg blij te zijn met de kans die VV Siddeburen hem geeft om het trainersvak weer op te pakken bij de zaterdagafdeling, en dat hij zich daarnaast kan bezighouden met de jeugd.