Fivelstadtocht afgeblazen

APPINGEDAM De zevende editie van de Fivelstadtocht vanuit Appingedam gaat op zaterdag 12 september niet door in verband met de coronacrisis.

„De gezondheid van de deelnemers, de extra druk op de (medische) hulpdiensten en vrijwilligers alsmede de onzekerheid over de nog te nemen maatregelen en richtlijnen van het kabinet maken het ten aanzien van de Fivelstadtocht 2020 onmogelijk om het historisch cultureel wandelevenement te realiseren,” legt Rinse Froma van de organisatie uit. „De lockdown wordt immers alleen minder streng als het goed blijft gaan en juist met dit gegeven alsmede de maatregelen die daar alsnog uit voort kunnen vloeien is annuleren de enige verstandige keuze.”

Alle reeds ingeschreven wandelaars zullen ten aanzien van hun al geïncasseerde inschrijfgeld persoonlijk bericht ontvangen van de Fivelstadtocht-organisatie omtrent de verdere procedure.

De zevende Fivelstadtocht vindt volgend jaarplaats op de tweede zaterdag van het Open Landelijk Monumenten Weekend, 11 september 2021.