Welzijn op recept van start in de gemeente Loppersum

LOPPERSUM Stichting Welzijn en Dienstverlening gaat,in opdracht van de gemeente Loppersum, op 1 juni van start met Welzijn op recept, een manier om mensen met psychosociale klachten ondersteuning op maat te bieden.

Deze ondersteuning wordt kortdurend gedaan in plaats van medicijnen of een verwijzing naar een specialist. Na een verwijzing van een huisarts of praktijkondersteuner kan iemand samen met de welzijnscoach Marleen Mulder aan de slag om te onderzoeken of er een passende activiteit gevonden kan worden zodat hij of zij zich weer beter gaat voelen.

Voor welzijn op recept is dus een goede samenwerking tussen de huisartsen en praktijkondersteuners aan de ene kant en de welzijnscoach aan de andere kant nodig.

Actief aan de slag

Samen met Mulder gaan de cliënten in gesprekken onderzoeken of er iets gevonden kan worden om actief mee aan de slag te gaan. Het kan bijvoorbeeld gaan om wekelijks sporten, iets creatiefs doen, vrijwilligerswerk of aansluiten bij een eetclub. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van al bestaande activiteiten met als doel om een betekenisvol en gezond leven te krijgen. Aan deze gesprekken met de welzijnscoach zijn geen kosten verbonden. Deelname aan de activiteiten zullen wel kosten met zich meebrengen die door de betrokkene zelf moet worden vergoed.

Mensen met interesse in welzijn op recept, kunnen contact opnemen met Marleen Mulder, via: 06 – 5161 7443 op maandag tot en met donderdag. Ook kan men de huisarts vragen om een verwijzing.