Wethouder Rutgers helpt mee met verhuizing Dr. Damschool in Uithuizermeeden

UITHUIZERMEEDEN De Dr. Damschool in Uithuizermeeden verhuist vandaag (donderdag 28 mei) naar haar tijdelijke onderkomen naast Sporthal Scherphorn. Wethouder Krsitel Rutgers van de gemeente Het Hogeland stak ook de handen uit de mouwen.

Door de aardbevingen is het gebouw beschadigd. Uit onderzoek blijkt dat de kosten van de versterking beter naar de bouw van een nieuwe school kunnen gaan. Dit gebouw wordt het komende schooljaar op de oude plek gerealiseerd.

Naast de verhuizers en het team, was ook wethouder Kristel Rutgers dus aanwezig om te helpen. Ze was er al bij toen de verhuis wagen arriveerde. „Er komt veel op de leerlingen en het schoolteam af, ik vind het belangrijk om ze hierin te steunen,” legt Rutgers haar aanwezigheid uit.

Film voor leerlingen

De 143 kinderen krijgen vanaf dinsdag 2 juni les in het nieuwe tijdelijke gebouw. In de weken erop wordt het oude gebouw gesloopt. „Veel (oud-)leerlingen hadden nog even afscheid willen nemen, maar dat kan in verband met het coronavirus helaas niet,” betreurt directeur Aafke Havinga hun afwezigheid. „Hiervoor hebben we echter een oplossing bedacht. Er wordt een film opgenomen met een drone van de binnen- en buitenkant van de school. De film zal via YouTube te zien zijn.”

De Dr. Damschool is de eerste school dit jaar die de gemeente Het Hogeland aanpakt. In totaal zijn er in de gemeente de afgelopen jaren 5 scholen vernieuwd. Daarnaast worden de komende twee jaren nog 8 scholen aangepakt. Deze aanpak is onderdeel van het regionaal scholenprogramma om in het aardbevingsgebied toekomstbestendige schoolgebouwen te realiseren.