Twee jonge Damsters vissen gezonken boot uit het water

APPINGEDAM De jeugdige Damsters Maik Remminga en Collin Benjamins hebben afgelopen week een complete boot boven water gekregen bij het voetgangersbruggetjes op Bolwerk in Appingedam.

Voor beide jongens is het Damsterdiep niet alleen een mooie plek om te vissen op baars en snoek. De twee vrienden dreggen ook regelmatig de bodem af op zoek naar bijzondere voorwerpen.

Veel kleine voorwerpen zoals onderdelen van verkeersborden, lachgasflesjes en diverse ijzeren voorwerpen zijn al boven water gehaald. Deze worden netjes naar de oud-ijzerboer gebracht. En vaak levert dat ook nog een klein zakcentje op.

Stevig touw en oud anker

Gewapend met emmer en een lang stevig touw en een oud bootanker, gekregen van opa, trokken ze er met zijn tweeen op uit. Ze kozen voor de omgeving van de Molenbrug om de bodem af te speuren. Het duurde even voordat het anker stevig vast zat aan iets groots. Er werden meerdere pogingen door de jongens gedaan om het ‘voorwerp’ boven water te krijgen maar het enige dat ze te zien kregen was een stuk dekzeil en een glimp van een...boot!

Ze riepen hulp in van de uders en samen met nog een aantal omwonenden werd getracht de gezonken boot boven water te krijgen. Uiteindelijk kon de boot op de kant worden getrokken.

De volgende dag is er melding gedaan bij de gemeente en een uurtje later al stonden de jongens, toch wel met enige pijn in het hart, toe te kijken hoe ‘hun boot werd afgevoerd.

Een mooi avontuur was het zeker’ en de gemeente was hen dankbaar.