Stadsgezichten in Museum Stad Appingedam

APPINGEDAM Museum Stad Appingedam is vanaf maandag 1 juni om 13.00 weer geopend, met de nieuwe wisseltentoonstelling 'Stadsgezichten van Appingedam'.

Het museum heeft vele stadsgezichten in de collectie, onder andere met de hangende keukens maar ook minder bekende plekken in de van oorsprong middeleeuwse stad. Een pronkstuk is het grote schilderij van Claes Henderikx, waarop Appingedam te zien is zoals het in 1665 was: met het Augustijner klooster op de wierde en diverse molens.

Foto’s en ansichtkaarten

Naast vele schilderijen, zijn er ook foto's en ansichtkaarten van Appingedam. Van oude ansichten van straten in Appingedam zijn nieuwe afdrukken gemaakt. Het nieuwste stadsgezicht is pas geschilderd, door Greet Dijkstra, in de voor haar kenmerkende sprekende kleuren. De tentoonstelling is nog te zien tot en met 13 september.

Het museum bestaat uit twee historische panden en om aan de corona-maatregelen te kunnen voldoen, is er voorlopig een maximum bezoekersaantal ingesteld van 10 op hetzelfde moment. Vooraf telefonisch reserveren is noodzakelijk en kan via: tel. 0596-680168, tijdens openingsuren.