MuzeeAquarium op 1 juni weer open

DELFZIJL Het MuzeeAquarium in Delfzijl gaat op 1 juni vanaf 12:00 uur weer open. Normaal is het museum tijdens de Pinksterdagen gesloten, vanwege de Pinksterfeesten in Delfzijl.

Maar nu deze afgelast zijn vanwege de corona-maatregelen, is besloten dat het MuzeeAquarium voor deze keer wel op Tweede Pinksterdag opengaat. Vanwege de maatregelen is het wel verplicht om vooraf te reserveren: dat kan alleen telefonisch: 0596-632277.

In het museum zijn diverse maatregelen getroffen, op het gebied van routing en hygiëne. Reserveren kan ook nog als je voor de deur staat: er mogen honderd bezoekers tegelijk binnen zijn en via een scherm worden bezoekers geïnformeerd over de stand van zaken.

Tijdens de sluitingsperiode is er hard gewerkt in het museum: onderhoudswerkzaamheden aan de aquaria en de bunkervloer, het vissenbestand is aangevuld en het museumwinkelaanbod is uitgebreid.

Groeten uit Delfzijl

De tentoonstelling 'Groeten uit Delfzijl' is verlengd tot en met de zomervakantie en ook de tentoonstelling 'Mara, het Joodse familieverleden van Delfzijl', die net voor de sluiting werd geopend, is te bezichtigen.