Werkplein Fivelingo blijft na tien jaar parkmanagement op Fivelpoort verzorgen

APPINGEDAM De Coöperatie Bedrijvenpark Fivelpoort (CBF) heeft het contract met Werkplein Fivelingo verlengd.

CBF beheert het parkmanagement op Bedrijvenpark Fivelpoort in Appingedam. Het parkmanagement wordt sinds 2011 uitgevoerd door Werkplein Fivelingo, dat op het bedrijvenpark gevestigd is.

Het bedrijventerrein, dat nog steeds slechts gedeeltelijk in gebruik is, is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Appingedam en Delfzijl en Groningen Seaports, is vanaf de aanleg in 2006 voorzien van enkele aanvullende services die beheerd worden door het parkmanagement en werkt als een vereniging van eigenaren.

Het gaat om zaken als glasvezelinfrastructuur, geothermische energie, camerabeveiliging en de uitgebreide groenvoorziening op het bedrijvenpark. Samenwerken en delen is daarbij het credo.

Samenwerking

„De ondernemers op Bedrijvenpark Fivelpoort hebben die samenwerking ook in de genen en zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het park,” vertelt burgemeester Koos Wiersma van Appingedam, die voorzitter is van de CBF. „Dat is uniek in Nederland. De bedrijven zijn daarom verenigd in een coöperatie, die ontzorgt, gezamenlijke doelen bereikt en schaalvoordelen biedt, dievoor ieder individueel bedrijf onbereikbaar zouden zijn geweest.

„Fivelingo is een heel mooi voorbeeld van hoe een werkplein meedraait in een commerciële omgeving en andersom, hoe bedrijven op Fivelpoort zo hun sociale en maatschappelijke rol oppakken. Win-win dus,” concludeert CEO Cas König van Groningen Seaports, beheerder van het bedrijventerrein.

Werkplein Fivelingo

Werkplein Fivelingo heeft een grote vestiging op Bedrijvenpark Fivelpoort en voert de Participatiewet uit voor de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum. Het bedrijf zet zich in voor een inclusieve arbeidsmarkt en helpt iedereen die kan werken met het vinden van werk of een opleiding. Dat gebeurt door het realiseren van (aangepast) werk binnen en buiten het bedrijf en het aanbieden van vacatures, opleidingstrajecten, workshops en trainingen. Fivelingo werkt graag samen met werkgevers, organisaties en onderwijsinstellingen die kansen bieden aan werkzoekenden. Daarnaast biedt het inkomensondersteuning aan mensen met een laag inkomen.