Single en clip Ode aan de Zorg vanuit Delfzijl

DELFZIJL Ode aan de zorg. Dat is de titel van de clip en single die deze week uitkomen op initiatief van André Ampak uit Delfzijl.

De muziek heeft verder ook een behoorlijke regionale inbreng, met zang van Selwin Matrutty uit Appingedam en Marith Visser uit Sauwerd en en de pas 15-jarige Leona Rangkoly uit Delfzijl op saxofoon. Zij speelt al zeven jaar bij DSHO in Appingedam.

Muzikaal bedankje

„Het is een ode aan de zorgmedewerkers die met liefde hun werk verrichten voor de maatschappij en voor ons dus,” vertelt Ampak. „Ik wil de zorg op mijn muzikale manier bedanken.”

Ampak dacht dat het moeilijk zou worden om het te realiseren, maar dat viel achteraf reuze mee. „Voor de uitvoering van het plan had ik wel artiesten, een producer, een arrangeur, een videoproducer en een studio nodig om dit allemaal op te zetten. Ik vertelde mijn verhaal en ook mijn geschiedenis met de zorg (Ampak is lang nierpatiënt geweest en heeft al twee niertransplantaties ondergaan, red.). Daarop zei iedereen dat ze hun medewerking willen verlenen. Dit is wat ik altijd al graag wilde doen voor de verpleegkundigen.”

„De eigenaar van platenmaatschappij DJM records doet de muziekproductie; Daniel Manuputty uit Woerden en zijn vrouw Elisabeth heb ik bereid gevonden om arrangeurs te zijn. Jan Meinen neemt de videoproductie voor zijn rekening. Hij doet dit ook pro deo.”

Iedereen thuis opgenomen

Vanwege de coronacrisis was het niet mogelijk bij elkaar te komen. „Het bijzondere van deze opzet is, dat iedereen het thuis opneemt en naar de studio stuurt. In de studie wordt alles vervolgens gemixt en ge-edited.”

De clip en single worden landelijk uitgebracht, vertelt Ampak trots, die het lied eigenlijk beter vindt dan een vergelijkbaar nummer met allemaal bekende Nederlanders.

De andere deelnemende artiesten zijn: de op Aruba wonende Martin Buitenweg (oorspronkelijk uit Delfzijl); de zangeressen Alisa Tuasuun uit Amsterdam, Mandy Sylvana Bakker uit Gouda en Lindy Kloppenburg uit Huissen.

Figuranten in de clip zijn Tess de Vries uit Holwierde en Lara Buitenweg van Aruba.

Voor de clip zijn foto’s en film beschikbaar gesteld van de IC van een ziekenhuis in Amsterdam, via Rosie van 't Ende -Leirissa een paar foto's en film gekregen voor de clip.