Lionsclub schenkt tablets aan woonzorgcentrum Van Julsingha in Delfzijl

DELFZIJL De Lionsclub Appingedam Delfzijl heeft donderdag vier tablets geschonken aan Woonzorgcentrum Van Julsingha in Delfzijl. De tablets zijn bedoeld om het contact tussen de familie en de bewoners te bevorderen.

De Coronamaatregelen hebben voor sommige groepen mensen behoorlijke gevolgen, zoals bewoners van een woonzorgcentrum. De overheid heeft besloten dat de deuren voor bezoekers van woonzorgcentra gesloten blijven. Voor de bewoners en hun familie betekent dit dat het contact momenteel anders verloopt.

Contact met familie

„Mensen zien elkaar niet meer en dat is natuurlijk heel treurig,” vertelt Minnet Rozeveld van de activiteitenbegeleiding van Woonzorgcentrum Van Julsingha. „We merken dat bewoners de behoefte hebben om het gezicht van hun familie te zien, maar dat deze wens misschien nog wel sterker is bij de familieleden zelf. Gelukkig hebben we tegenwoordig programma’s als Skype die het mogelijk maken om elkaar met behulp van een telefoon, laptop of computer te spreken en te zien. Daar maken we dan ook handig gebruik van. We hebben als woonzorgcentrum op elke afdeling een paar tablets. Alleen deze zijn ook in gebruik door onze zorgmedewerkers. Er is dus een tekort.”

„Ik hoorde van het tekort en de moeilijkheden in de communicatie tussen de bewoners en hun familie,” legt Frederik Benes van de Lionsclub Appingedam Delfzijl uit. „ Ik heb toen contact gelegd met de overige leden en we waren het er over eens dat we hier wat mee moesten doen. We konden toen snel schakelen en hebben besloten om vier tablets te schenken Die zijn bedoeld voor het contact met de bewoners.”

„De tablets zijn bijzonder welkom,” aldus een blije Rozeveld. „Zo kunnen we het contact tussen familie en bewoners in stand houden. Deze tijd brengt zorg en nieuwe technologie dichter bij elkaar. Dat komt nu in een stroomversnelling en dwingt ons om creatief te zijn. Dat is een gunstig bijeffect van de coronamaatregelen.”