Lenteconcert Vivaldi en kinderliedjes op Hemony Beiaard Middelstum

MIDDELSTUM Er zijn in deze Corona-crisis weinig musici, die op gepaste afstand van het publiek, nog steeds live concerten kunnen geven. Concerten op het carillon kunnen door veel mensen worden beluisterd, buiten op afstand van elkaar, in de tuin, op straat of in huis met het raam open.

De Commissie Hemony Beiaard Middelstum SOGK vindt dat het Hemony Carillon vooral in deze moeilijke tijd zo vaak mogelijk moet worden bespeeld. In april zijn er bespelingen op 5 april, 19 april en 27 april.

Tulpen uit Amsterdam

Op zondag 5 april, van 14.00 tot 15.00 uur, speelt Henk Veldman het Lenteconcert van Vivaldi en vervolgt met een viertal liedjes uit ‘Kun je nog zingen, zing dan mee. Daarna drie 'Frühlingsliederen', de eerste twee van Felix Mendelssohn-Bartholdy en het derde lied van Franz Schubert . Dan speciaal voor de kinderen een medley Kinderliedjes over de lente: Een koetje en een kalfje, Ik weet dat de lente komt, Er liggen bolletjes in de grond. Tot slot speelt hij Tulpen uit Amsterdam van Herman Emmink en Spring is here van Ella Fitzgerald.

Het carillon laat zich verder elk heel en half uur horen, urt middels een computer. Nu vanwege de Corona-crisis niemand zijn of haar verjaardag kan vieren speelt het carillon elke dag om 18.45, voor de jarigen van die dag, het ‘Lang zullen ze leven’.