Opvang coronapatiënten in Revalidatiecentrum Eemsdelta

DELFZIJL De Hoven, Lentis en Zonnehuisgroep Noord gaan samen een geschikte opvanglocatie voor coronapatiënten in Noordoost-Groningen inrichten in Revalidatiecentrum Eemsdelta in Delfzijl.

Het centrum is bedoeld om patiënten met het coronavirus op te vangen die vanuit het ziekenhuis niet naar huis kunnen of die thuis niet meer voldoende verzorgd kunnen worden.

Het Strategisch Kernteam zorgcontinuïteit heeft vrijdag besloten tot inrichting van meerdere locaties voor opvang van coronapatiënten in de provincie Groningen.

Korte termijn geschikt

Revalidatiecentrum Eemsdelta wordt op zeer korte termijn geschikt gemaakt voor deze opvang. De drie organisaties werken hierbij nauw samen met de ziekenhuizen en de thuiszorg in de provincie Groningen. Op deze manier kunnen zowel de ziekenhuizen als de thuiszorgorganisaties in Noord-Nederland worden ontlast als het nodig is. Hierdoor is de acute zorg in deze regio goed voorbereid op een toename van het aantal patiënten met het coronavirus.

Strikte isolatie

Er is een behoorlijke capaciteit, het is een locatie die vrij ligt van andere afdelingen en het gebouw kan relatief eenvoudig en dus snel aangepast worden voor verpleging in strikte isolatie. Ook kan deze locatie op korte termijn vrijgemaakt worden voor opvang van coronapatiënten, door verhuizing van de mensen die revalideren.

De cliënten verhuizen maandag naar het revalidatiecentrum van De Twaalf Hoven in Winsum (De Hoven) en het Revalidatiecentrum Zuidhorn in Zonnehuis Oostergast (Zonnehuisgroep Noord).

De organisaties beseffen dat dit impact heeft op de cliënten. Het betekent dat cliënten hun revalidatie op een andere plek gaan afronden.