Prins Bernhard Cultuurfonds verdeelt 81.500 euro onder 4 Groninger erfgoedprojecten

Het landelijke bureau van het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft ruim 81.500 euro verdeeld onder 4 Groninger erfgoedprojecten.

Stichting Groninger Landschap ontvangt 50.000 euro voor het herstel van de historische tuin van Borg Welgelegen in Sappemeer, een 17e eeuwse veenborg. De tuin, die momenteel in slechte staat is, wordt na de restauratie opengesteld voor publiek.

Molenstichting Winsum krijgt 15.000 euro voor een opknapbeurt voor molen Aeolus in Adorp. De stichting is sinds vorig jaar eigenaar van de molen. Het cultuurfonds heeft hier ook al aan bijgedragen.

Stichting Sint Joriskerk in Westerlee kan rekenen op 15.000 euro voor de restauratie van de Sint Joriskerk. Het kerkgebouw krijgt na de restauratie een multifunctionele bestemming.

Stichting tot behoud van de Kerkelijke Begraafplaatsen van de Protestantse Gemeente te Eems-Dollard ontvangt 1500 euro voor het herstel van de begraafplaats van de kerk in Borgsweer. De kerk heeft een nieuwe bestemming gekregen als dorpshuis en evenementenlocatie.