Geen 72 op een rij voor Avond4Daagse Delfzijl: afgelasting om coronapandemie

Nadat ze al een streep zette door de Spiritocht (16 mei) en de Pinkster-Zeedijk-Wandeltocht (31 mei), heeft wandelsportvereniging Spirit nu ook de 72ste Avond4Daagse in Delfzijl afgelast. De uitbraak van het coronavirus is in alle gevallen de boosdoener.

Hoewel de Avond4Daagse Delfzijl na de termijn van 1 juni zou plaatsvinden (8 tot en met 11 juni), voelt het voor het Spirit-bestuur niet goed om direct na eventuele opheffing van het verbod op evenementen een wandelevenement te houden waarbij heel veel kinderen en volwassen betrokken zijn. ‘De gezondheid van deelnemers, begeleiders en medewerkers staat voorop’, stelt Spirit in een persbericht.

Bovendien zal het, verwacht Spirit, voor scholen en verenigingen lastig zijn om avondvierdaagsedeelname organisatorisch voor elkaar te krijgen.

Reeks van 71 avondvierdaagsen

De Avond4Daagse Delfzijl zal niet in het najaar, zoals de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) adviseert, maar in 2021 plaatsvinden, laat Spirit weten. Daarmee wordt een onafgebroken reeks van 71 jaarlijkse avondvierdaagsen verbroken.