Warffum blijft dit jaar verstoken van dansgroepen uit alle windstreken: Op Roakeldais afgelast vanwege coronacrisis

Stichting Festival Op Roakeldais en artistiek directeur David Kloosterhuis hebben dinsdag besloten het internationale dans- en muziek festival Op Roakeldais in Warffum af te gelasten. Het festival zou van 23 tot en met 28 juni voor de 55ste keer plaatsvinden. De uitbraak van het coronavirus steekt hier een stokje voor.

Vrijdag was de organisatie er nog van overtuigd een volwaardig festival te kunnen organiseren. Een paar dagen later moest ze echter de conclusie trekken dat dit toch niet gaat lukken.

Al was het maar omdat voor en na Op Roakeldais geplande festivals ook al afgelast zijn. Voor de voor deze festivals vastgelegde dansgroepen is het financieel niet haalbaar voor slechts één festival naar Europa te reizen.

Daarnaast maken de Nederlandse coronamaatregelen het praktisch onmogelijk om met grote groepen vrijwilligers een festival voor te bereiden.

55ste editie in 2021

,,Maar de 55ste editie gaat er absoluut komen, alleen niet in 2020”, belooft Kloosterhuis. ,,Zet de data maar vast in je agenda: 24 tot en met 27 juni 2021.”