Beachvolleybalweekend Appingedam afgeblazen

APPINGEDAM Het organisatiecomité van het beachvolleybalweekend Appingedam heeft besloten het evenement op 12 en 13 juni in verband met de huidige coronacrisis niet door te laten.

Alhoewel de eerste teams zich alweer hadden aangemeld vindt men het niet verantwoord verder te gaan met de voorbereidingen. Het is in de eerste plaats nog onzeker of dergelijke evenementen na 1 juni al weer georganiseerd mogen worden en bovendien wil de organisatie in deze voor ondernemers erg moeilijke tijd niet aankloppen voor een sponsorbijdrage voor een evenement waarvan nog niet zeker is of deze wel doorgang kan vinden.

„Zonder sponsoren is zo’n evenement niet te organiseren,” aldus voorzitter Gert de Groot van het organisatiecomité. „Volgend jaar zal het draaiboek uit de kast worden getrokken om er weer een spektakel van te maken. Spelers en speelsters uit de hoogste nationale divisies komen altijd graag naar het toernooi in Appingedam. Het heeft voor hen een hoog reüniegehalte en is een leuke afwisseling na een seizoen in de zaal.”